ΤΑΠΕΤΣΑΡΙΕΣ ΕΠΙΠΛΩΝ ΚΑΡΕΑΣ | ART CASA CANAPE

Η εταιρεία ART CASA CANAPE, εξειδικεύεται στα έπιπλα και τις ταπετσαρίες επίπλων, στις κατασκευές και επισκευές σαλονιών, καθώς και σε λούστρα.

Επίσης, αναλαμβάνουμε επαγγελματικούς χώρους και πραγματοποιούμε δωρεάν εκτίμηση επισκευής στον χώρο σας.

Προσπαθούμε να διατηρήσουμε την χαμένη τέχνη της ταπετσαρίας των επίπλων, δημιουργώντας υπέροχα αριστουργήματα επίπλων.

Εγγυόμαστε εξαιρετική δεξιοτεχνία και προσοχή στη λεπτομέρεια. Αυτό είναι που κάνει μια επιχείρηση επίπλων να διαρκέσει για δεκαετίες. Εξετάζουμε τα έπιπλά σας σαν να είναι δικά μας. Δίνουμε προσοχή σε κάθε γωνία, καμπύλη και σχισμή.

Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το παλιό φθαρμένο ύφασμα που έχετε με άλλο ύφασμα της επιλογής σας. Ελάτε στο κατάστημά μας για να δείτε την μεγάλη ποικιλία υφασμάτων ταπετσαρίας που διαθέτουμε.

Σχετικά με τον ΚΑΡΕΑ...

Από το 1957-8 άρχισε ο μαζικός εποικισμός του Καρέα αρχικά από πρόσφυγες Αρμένιους, Ελληνορουμάνους και Ελληνοπόντιους. Συνεχίσθηκε με το χτίσιμο πολλών δεκάδων πολυκατοικιών κατά τις δεκαετίες 80-90, πράγμα που είχε ήδη συμβεί και στο κέντρο του Βύρωνα.

ΠΗΓΗ: ΚΑΡΕΑΣ.

Η Μονή Τιμίου Προδρόμου Καρέα είναι ιστορική βυζαντινή μονή στην Αττική. Βρίσκεται στις δυτικές πλαγιές του Υμηττού, κοντά στα λατομεία του Καρά, στην περιφέρεια του Δήμου Βύρωνα. Η ίδρυσή της ανέρχεται κατά πάσα πιθανότητα στον 4ο αιώνα, όπως μαρτυράει ο σωζόμενος επιτύμβιος λίθος με την επιγραφή «ΝΕΙΚΑΓΟΡΗC ΔΙΑΚΟΝΙCCΗΣ». Η τάξη των διακονισσών είχε εισαχθεί από τους αποστόλους και καταργήθηκε τον 6ο μ.Χ. αιώνα από τον αυτοκράτορα Ιουστινιανό Ά (527 - 565 μ.Χ.). Αρχικά η μονή ήταν πατριαρχικό σταυροπήγιο τιμώμενο στην μνήμη του Αγίου Ιωάννη του βαπτιστή, εγκαταλείφτηκε όμως το 1673. Η ίδρυση της μονής ανάγεται στους βυζαντινούς χρόνους. Η πρώτη γνωστή χρονολογία είναι του 1575, όταν η μονή πιθανώς να ανακαινίσθηκε. Μετόχιο της Μονής Καρέα ήταν η μονή των Ασωμάτων Κουκοπούλη στην Αθήνα. Το παλαιό καθολικό της μονής είναι ναός εγγεγραμμένος σταυροειδής με τρούλο που στηρίζεται σε τέσσερις κίονες και κτίστηκε κατά το τελευταίο τέταρτο του 11ου αιώνα. Οι τοιχογραφίες σώζονται μόνο στην Πρόθεση, ενώ οι υπόλοιπες έχουν χαθεί. Στο δάπεδο του ναού δεξιά βρίσκεται παλιά επιγραφή που υποδεικνύει την πιθανή ύπαρξη παλαιοχριστιανικού ευκτηρίου οίκου.

ΠΗΓΗ: ΚΑΡΕΑΣ.